Tuesday, September 4, 2007

Tura Satana

H Τura Satana είναι μια από τις πιο θρυλικές γυναικάρες που πέρασαν ποτέ από το λευκό πανί. Πέρα από την κινηματογραφική της περσόνα και η προσωπική της ζωή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Πολλοί θρύλοι ζώνουν το πρόσωπό της...

Γεννήθηκε το 1935 στην Ιαπωνία και γρήγορα μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αμερική. Σε συνεντεύξεις της έχει αναφέρει ότι σε ηλικία 9 ετών έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 5 καθάρματα και αυτό την έκανε να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες. Έτσι σιγά-σιγά, λέει, με τα χρόνια τους βρήκε όλους και τους έσπασε στο ξύλο(!!!). Αργότερα ξεκίνησε το exotic dancing (τότε τα gogo-girls ήταν καλλιτέχνιδες, όχι πουτάνες έτσι) ανανεώνοντας και εμπλουτίζοντας με νέες κινήσεις αυτού του είδος τον χορό. Γρήγορα απέκτησε φήμη και άρχισε να κάνει διάφορα νούμερα σε νάιτ κλαμπ στο Λος Άντζελες και να εμφανίζεται σε ταινίες στο Χόλυγουντ. Εκεί γνωρίζεται με πολλούς καλλιτέχνες και συνάπτει ερωτικές σχέσεις με γνωστά ονόματα. Μεταξύ αυτών και ο Βασιλιάς, ο Έλβις και όπως ισχυρίζεται η Tura αυτή ήταν που του έμαθε τις χορευτικές του φιγούρες (ξέρετε τα σπασίματα τις λεκάνης κ.τ.λ.), ξεχάστε τα ψέματα του Forest Gump.






Και μετά, το ’65, έρχεται ο Russ Meyer και της δίνει τον ρόλο της Varla στο Faster Pussycat!KILL!KILL!, αγαπημένη ταινία του Tarantino(δες προηγούμενο post) και του John Waters(δες Divine). Και οι δύο αντέγραψαν ασυστόλως (ή αποτίσαν φόρο τιμης αν θέλετε), κυρίως όσων αφορά την ζωώδη θηλυκή δυναμικότητα που μόνο η Tura Satana μπορούσε να εκπέμψει. Η ερμηνεία της αυτή (και φυσικά η ίδια) έχει περάσει πλέον στην κινηματογραφική ιστορία. Από κει και πέρα έχει παίξει σε ελάχιστα φιλμ, με πιο γνωστό το The Astro-Zombies που θεωρείται cult (κυρίως λόγω της παρουσίας της, εννοείται).




Τέτοιες γυναίκες δεν ξαναβγαίνουν στο σινεμά (πείτε μου μία!), όσο και αν ψάχνει ο αγαπητός Tarantino, αν και αυτή η Zoe Bell (stuntwoman της Uma Thurman στο Kill Bill) ήταν αποκάλυψη στο Death Proof, της λείπει όμως το εκτόπισμα της Tura.


2 comments:

Andreas Daskalopoulos said...

Με έναυσμα το Filthy World του John Waters, ασχολήθηκα να βρω την ταινία Faster Pussycat! Kill! Kill! tou Russ Meyer. Ήδη προμηθεύτικα και το Super Vixens του ίδιου σκηνοθέτη.

Όσο για τη Satana... το ντεκολτέ της είναι απίστευτο!!!

Johnny-Faux said...

Mόνο ντεκολτέ? Κοίτα γοφούς, κοίτα μπουτάρες!