Wednesday, December 19, 2007

Η Πιο Κακόφημη Ταινία Όλων Των Εποχών(sic)

Δεν θα μπορούσε παρά να προέρχεται από την Ιαπωνία, η σειρά ταινιών με τον γενικό χαρακτηρισμό Guinea Pig Movies (στα γιαπωνέζικα giniipiggu). Ο 'μύθος' ξεκίνησε το 1985 από τον Satoru Ogura (ο οποίος πολύ αργότερα χρημάτισε και παραγωγός στο Pistol Opera του Seijun Suzuki!). Γυρισμένο σε video (όπως και όλες οι υπόλοιπες ταινίες της σειράς), χωρίς τίτλους αρχής και τέλους, διάρκειας μόλις 45 λεπτών(ευτυχώς), περιγράφει (με γραφικότατο τρόπο) τον βασανισμό/διαμελισμό ενός κοριτσιού από μια παρέα αγοριών.
Το απόγειο όμως της αρρώστιας είναι η δεύτερη ταινία της σειράς (και εκεί αναφέρεται ο τίτλος), το λεγόμενο 'Flowers Of Flesh And Blood', του Hideshi Hino, ακόμα και ο Δημήτρης Κολιοδήμος την έχει χαρακτηρίσει άρρωστο και εμετικό σκουπίδι. To υποτυπώδες στόρυ θέλει έναν τύπο ντυμένο σαμουράϊ να απαγάγει μια κοπέλα, να την δένει σε ένα κρεβάτι και να την τεμαχίζει σιγά-σιγά με διάφορους τρόπους (όλα αυτά τα βλέπουμε σε όλο τους το μεγαλείο και με κάθε λεπτομέρεια). Στο τέλος (φυσικά) τρώει διάφορα κομμάτια της.
Στα τέλη της δεκαετίας του 80 η ταινία πέρασε τον Ειρηνικό και έκανε την εμφάνισή της στα κάτω ράφια διάφορων βίντεοκλαμπ. Για πολλά χρόνια κυκλοφορούσε σε φθαρμένες κόπιες, που όποιος τις έβλεπε, πίστευε πως παρακολουθούσε ένα αυθεντικό snuff movie (ξερετε τωρα). Μεταξύ τους και το industrial συγκρότημα Skinny Puppy, που έγραψε το τραγούδι(?) 'Τhe Mourn' για την ταινία και αργότερα χρησιμοποιούσε κομμάτια της στα live show.Η φήμη της ταινίας απογειόθηκε από ένα περίπου γελοίο περιστατικό(κατά την άποψη των splatterάδων πάντα). Μια κόπια έπεσε στα χέρια του Charlie Sheen, o oποίος πίστεψε ότι τα όσα έβλεπε ήταν αληθινά, έτσι ήρθε σε επαφή με το FBI για να ερευνήσουν το θέμα και να απαγορέψουν την παραιτέρω προβολή και κυκλοφορία των ταινιών αυτών.Μέρος της αρνητικής της φήμης το χρωστάει στον γιαπωνέζο serial killer Tsutomu Miyazaki(στην φωτό παρακάτω), ο οποίος είχε δηλώσει ότι ήταν η αγαπημένη του ταινία και μάλιστα την αντέγραψε σε έναν από τους πραγματικούς φόνους που διέπραξε.

Πρόσφατα όλη η σειρά επανακυκλοφόρησε σε DVD. Σε ένα από αυτά υπάρχει ένα κατατοπιστικό (και ανακουφιστικό...) Making Of, το οποίο έδωσε οριστικό τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν τόσα χρόνια. Τα εύσημα στους υπεύθυνους για τα Special Effect λοιπόν.

Όποιος έχει όρεξη να δεί το trailer της ταινίας ιδού:

8 comments:

zamuc said...

Άσχετο με το ποστ και σόρυ που το γράφω εδώ αλλά θέλω καιρό να σε ρωτήσω (εκτός να το έχεις γράψει παλαιότερα και δεν το έχω δει οπότε σόρυ και πάλι):
Την ταινιάρα Guerrilla: The Taking of Patty Hearst (ή αλλιώς
Neverland: The Rise and Fall of the Symbionese Liberation Army) από τη οποία έχεις πάρει τη φώτο στα δεξιά όπως κοιτάμε την οθόνη, την έχεις δει;

Johnny-Faux said...

Δυστυχως δεν την εχω δει ακομη, νομιζω ειχε παιχτει στις νυχτες πρεμιερας ετσι? Εβαλα την φωτο γιατι γραφει guerilla :P

Απ'οτι καταλαβα την συστηνεις ανεπυφυλακτα

zamuc said...

καλά έκανες αλλά επειδή είναι καλό αν το βρεις να το δεις. Το είχα δει στις Νύχτες τότε αλλα όλο και κάπου κυκλοφορεί

Sakis said...

Καλημέρα
Το γεγονός ότι αυτό το απόλυτο κινηματογραφικό splatter προέρχεται από την Ιαπωνία δεν με εκπλήσει καθόλου, επιβεβαιώνει μάλιστα αυτό που πιστέυω ότι οι σχιστομάτηδες της μακρινής Ανατολής κάτι έχουν στα γονίδιά τους στο να αρέσκονται να τεμαχίζουν εν είδη κρεοπώλη άλλους και ενίτε τον εαυτό τους (sebuku-χαρακίρι), ειδικά για το τελευτάιο υπερηφανέυονται κι όλας.
Δεν ξέρω μία ειδική σχέση με τα κοφτερά αντικέιμενα που μάλλον παραπέμπει στην εποχή της μακραίωνης ιστορίας τους με τους πολέμους και τις απίστευτές βαρβαρότητες και βιαιοπραγίες.

Ασε και για την κουζίνα τους με τα πιό αλλοπρόσαλλα ανακατεμένα πράγματα, και όλες τις θαλασσινές ωμότητες (sushı).

Γιά την ταινία guerilla δεν την ξέρω αλλά θα την έχω και εγώ υπόψιν

Johnny-Faux said...

H συζήτηση για τα άρρωστα απωθημένα που κρύβουν οι γιαπωνέζοι θα μπορούσε να κανταντήσει κλισέ αν δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια. Στην χώρα τους υπάρχουν ένα σωρό υποείδη στο σινεμά και κυριώς στα manga, όπου καταφεύγει κάθε είδους διαστροφή.

Μάλλον αδυνατούμε να τους κατανοήσουμε πλήρως.

Sakis said...

Το πιστέυω απόλυτα

zubizabata said...

"ακόμα και ο Δημήτρης Κολιοδήμος..."

Πολύ το χάρηκα

disa said...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品