Thursday, January 10, 2008

Giovanotti Mondani Meccanici (GMM)

Η Giovanotti Mondani Meccanici ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές εταιρίες πολυμέσων (με έδρα τη ν Ιταλία φυσικά), που ασχολήθηκε ήδη από τις αρχές της δεκαετίας 80 με το computer graphic design, ενσωματώνοντάς το σε art installations σε διάφορες εκθέσεις. Το 2004 έκαναν μια αναδρομική έκθεση των 20 χρόνων της πορείας τους (1984-2004).


Βασικά μέλη της ήταν οι Maurizio Dami, Antonio Glessi και Andrea Zingoni. Φυσικά συνεργάστηκαν με πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Μια από τις πιο διαρκείς και αξιομνημόνευτες συνεργασίες τους ήταν αυτή με τον θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής Alexander Robotnik. Μαζί συνέθεσαν συνοδευτική μουσική για τα έργα τους, καθώς και αυτόνομα μουσικά κομμάτια (το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει σε 7000 αντίτυπα και αξίζει πλέον αρκετά ευρώ).

Τα πρώτα τους βίντεο σήμερα φαίνονται εντελώς πρωτόγονα και θυμίζουν γραφικά παλιού ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο Atari. Φυσικά με τα χρόνια, μαζί με την εξέλιξη της τεχνολογίας, εξελίχθηκαν και αυτοί αρκετά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα από τα πρώτα τους βίντεο (L'Attesa, η γνώση ιταλικών δεν κρίνεται απαραίτητη για να το απολαύσετε). Ξεπερασμένες τεχνικές, αλλά η μουσική και η κυβερνοπάνκ εικονογραφία(οι εικόνες μοιάζουν με storyboards κάποιας φανταστικής ταινίας) το κάνουν να θυμίζει έντονα το Blade Runner, ακόμα και το Μatrix.

PART 1

PART 2

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες δουλείες τους.

2 comments:

Γαβριηλ / Gabriel said...

guerilla εισ'εδω;
καιρο εχεις να postαρεις!

Johnny-Faux said...

ειμαι και δεν ειμαι εδω. δυστυχως στην σκοπια δεν μας δινουν pc για να postαρουμε εμεις οι ενοπλοι bloggers :)

Παντως ενα νεο post δεν θα αργήσει.