Thursday, January 3, 2008

Kim Cattrall

Όλο το Sex And The City ήταν στημένο πάνω στην Sarah Jecsica Parker και το πως θα πει η ηρωίδα που ενσαρκώνει την γαμάτη ατάκα την σωστή στιγμή (πραγματικά ολόκληρα σενάρια κάποιον επεισοδίων έχουν στηθεί πάνω σε μια ατάκα της). Παρ' όλα αυτά ο χαρακτήρας που ξεχωρίζει είναι αυτός της ακατάσχετα σεξουαλικής Samantha, την οποία ενσαρκώνει εντελώς αβίαστα η φοβερή και τρομερή Kim Cattrall.

Η Κim έκανε το ντεπούτο της στο πλευρό της Isabelle Huppert υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Otto Preminger(στην ταινία Rosebud 1975) και υπήρξε σταρ και πρωταγωνίστρια σε πολλες μεγάλες παραγωγές κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 80, την εποχή που η Sarah Jesica Parker είχε τυποποιηθεί στο ρόλο του σαχλοκούδουνου. Η καριέρα της βεβαίως απογειώθηκε με το Sex And The City. Με όλη αυτήν την φήμη που απέκτησε της δόθηκε η ευκαιρία να γίνει και συγγραφέας. Έχει εκδώσει τρία βιβλία (όπου δίνει συμβουλές σεξουαλικού περιεχομένου) και μάλιστα ένα από αυτά (Sexual Intelingence) αποτέλεσε την βάση ενός ντοκυμαντέρ, στο οποίο χρημάτισε και παραγωγός.


Αλλά ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός αφιερώματος στην Kim Cattrall;;; Είναι πολύ απλό, πρωταγωνιστεί σε τρεις αγαπημένες ταινίες από την δεκαετία 80, τότε που το βίντεο έπαιρνε φωτιά. Στην αρχετυπική σεξοκομωδία με μαθητές Porky's, στην πιο διασκεδαστική ταινία του John Carpenter (Big Trouble In Little China) και στην καταπληκτική αισθηματική κομεντί Mannequin, όπου παίζει μία κούκλα βιτρίνας που ζωντανεύει. Τρία απόλυτα guilty pleasures (ελάτε τώρα, παραδεχτείτε το).
Porky's

Big Trouble In Little China

Mannequin

7 comments:

Wonder said...

Συμφωνώ πάρα πολύ μαζί σου. Πρώτον το Sex and the City είναι μια σειρά με σαφή πρωταγωνλιστρια. Οι 3 φίλες της είναι σε πολύ δεύτερη μοίρα και οι ιστορίες τους ούτε ενδιαφέρουσες είναι, αλλά ούτε και ρεαλιστικές. Είναι καρτουνίστικες φιγούρες που δε συγκινούν. Η Σαμάνθα όμως, κάνει τη μεγάλη διαφορά. Είναι ένας εξτραβαγκάντ χαρακτήρας που συζητιέται από όλους, δεν ενοχλεί κανένα και, το πιο βασικό, είναι απίστευτα εντυπωσιακή και όμορφη γυναίκα. Και στα 30 της και στα 50 της. Χάρηκα πολύ με αυτό το αφιέρωμα. Δεν έχω δει τις ταινίες που παρουσιάζεις και ούτε θα τις δω, αλλά η Κιμ δεν παύει να είναι υπέροχη!

Johnny-Faux said...

Χαίρομαι που χάρηκε κάποιος με αυτό το αφιέρωμα :))

Πάντως πρέπει να δεις τουλάχιστον το Μannequin, σαχλαμαρίτσα αλλά πολύ διασκεδαστική ταινία

BioLogos said...

Σήμερα έκανα δώρο στον εαυτό μου την προβολή του The Thing, Escape from NY Big trouble over little china για Καρπεντερ υπερβολική δόση.

Aρχικά να πω ότι δεν είχα συσχετίσει την Κατραλ με Σεξ εν δα Σιτυ και την ταινία του Κάρπεντερ.Όσο για την ταινία με την κούκλα είναι λίγο μπούρδα αλλά είναι ευχή για πολλά μπακούρια.Θυμάμαι που την έδειχνε κυριακές στον Αντ1 τα παλιά τα χρόνια.

Johnny-Faux said...

Ελπίζω να την είδες με άλλο μάτι στο Χαμός στην Τσάϊναταουν.

Την κούκλα κι εγώ την έβλεπα πιτσιρικάς με τα ξαδέρφια μου σε ένα τοπικό κανάλι της Θεσ/νίκης, το οποίο την έβαζε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα (Power TV για όσους θυμούνται...)

ELSA THEOHARI said...

ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ SEX AND/IN THE CITY[ΣΙΡΙΑΛ/ΤΑΙΝΙΑ].ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ Η KIM CATTRAL EINAI TO ATOMO ΠOY EKANE ΤΟ SEX AND/IN THE CITY ΠΙΟ SPICY KAI ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ!ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η KIM CATTRAL ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ.

Nelly said...

Δεν υπάρχει αυτή η γυναίκα!!! Στο ρόλο της άτακτης Samantha στο Sex and the City η Kim Cattrall δίνει ρέστα :-) Περιμένω με αγωνία να την δω στο Sex and the City 2 και να γελάσω με τις θεϊκές ατάκες της!!!

Olga said...

Απίστευτη! Την είδα στο Sex and the City 2 και έπαθα πλάκα! Έχει τις καλύτερες ατάκες και τους ομορφότερους άντρες ;-) Νομίζω ότι το Sex and the City 2 είναι η πιο διασκεδαστική που έχω δει τελευταία. Μου αρέσει πολύ και ο διαγωνισμός του χορηγού της ταινίας (http://purerush.gr/about.html): Κερδίζεις ταξίδι στη Νέα Υόρκη και 4.000 ευρώ για ψώνια!