Tuesday, October 30, 2007

Jim Kelly


Ο Jim Kelly είχε την τύχη να ξεκινήσει την κινηματογραφική του καριέρα στο πλευρό του Bruce Lee στην ταινία Enter the Dragon. Η επιτυχία και η αποδοχή από το 'μαύρο' κοινό ήταν τεράστια και αυτό το αντιλήφθηκαν αμέσως τα λαγωνικά-παραγωγοί του cinema, που μυρίστηκαν το παραδάκι που θα μπορούσε να τους προσφέρει. Το badassss attitude που του ξεχείλιζε από τα μπατζάκια και η αλάθανστη τεχνική του στο καράτε ήταν το κάτι άλλο και έτσι γεννήθηκε (κυριολεκτικά κτίστηκε πάνω του) ένα νέο κινηματογραφικό υβρίδιο που πάντρευε τα martial arts με το blaxploitation .








Στο Black Belt Jones, κλασσικό 70's B-Movie που διέπρεψε στις παρακμιακές αίθουσες και στα κάτω ράφια των βίντεοκλαμπ, ο Jim ρίχνει για άλλη μια φορά το ξύλο με το τουλούμι και συμπροταγωνιστεί με την Gloria Hendry (bond-girl στο Live and Let Die). Δείτε παρακάτω το trailer και το intro της ταινίας και απολαύστε το καταπληκτικό μουσικό θέμα(το soundtrack μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ).











Στην σκηνή που ακολουθεί (από την ταινία Tattoo Connection) δέρνει τον Bolo Yeung και την συμμορία του με απαράμιλλο στυλ. Μα πόσα απότομα zoom-in και zoum-out μπορεί να αντέξει κανείς?





Ναι, ο Jim είναι ο απόλυτος Brutha!!!!



No comments: