Tuesday, December 25, 2007

Teeth

Ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της χρονιάς που μας έρχεται. Η Dawn O' Keefe (Jess Weixler) είναι μια προβληματισμένη και καταπιεσμένη έφηβη (δηλαδή παρθένα). Έτσι γίνεται εύκολο θύμα για τα πειράγματα των αγοριών στο σχολείο και του ετεροθαλή ψυχάκια αδερφού της. Αυτό όμως δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά της, καθώς κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι ο κόλπος της έχει κοφτερά δοντάκια!

Το στόρυ της ταινίας βασίζεται σε έναν πολύ διαδεδομένο αστικό μύθο (vagina dentata), που παίζει με τον μεγαλύτερο φόβο των αρσενικών, τον ευνουχισμό κατά την διάρκεια του σεξ. O μύθος αυτός έχει πολύ βαθιές ρίζες στην παράδοση και στην μυθολογία διάφορων λαών. Η πιο γνωστή περίπτωση είναι ένας μύθος των ιθαγενών της Αμερικής που θέλει ένα ψάρι να κατοικεί μέσα στο κόλπο της Τρομακτικής Μητέρας Θεάς, μέχρι που μια μέρα ήρθε ένας ηρωικός νέος, ο οποίος κατάφερε να σπάσει όλα τα δόντια του ψαριού, έκτός από ένα που έγινε η κλειτορίδα της θεάς. Ένας άλλος μύθος που έρχεται από την Ιαπωνία θέλει έναν κακό δαίμονα να έχει καταλάβει το κόλπο μιάς γυναίκας και να δαγκώνει όποιον τον 'ενοχλεί', ένας έξυπνος νέος όμως αποφάσισε να φτιάξει έναν μεταλικό δονητή, για να κοροιδέψει τον δαίμονα και έτσι έγινε. Δάγκωσε το σίδερο και εσπάσαν όλα τα δόντια του. Eπίσης ο συγκεκριμένος αστικός μύθος έδωσε μια καταπληκτική ιδέα σε μια δαιμόνια αμερικανίδα, η οποία δημιούργησε ένα είδος διαφράγματος με δόντια, για να φοβίσει έτσι τους επίδοξους βιαστές, αν και άνετα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για λόγους εκδίκησης...

Το Tagline της ταινίας τα λέει όλα : Every Rose Has Its Thorns


Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance συμμετείχε στο πανόραμα του 51ου φεστιβάλ Βερολίνου. Βγαίνει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 18 Γενάρη και ελπίζουμε να έρθει και στα μέρη μας. Ήδη γίνεται ντόρος, καθώς έχουν επιστρατευτεί όλα τα ηλεκτρονικά μέσα για την προώθηση της ταινίας (myspace, site κ.τ.λ.).





7 comments:

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

ενδιαφέορυσα σεναριακή ιδέα αρκέι να είναι και οκ με την μεταφορά της στο πανί.
Σίγουρα από τις επιλογές μου τη νέα χρονιά.
οπως και πολύ ωραίος ο μύθος των Ινδιάνων (και δεν είναι ο μόνος άλλωστε)
Τώρα για τους Ιάπωνες τί να πω. Την τεχνολογία την έχουν στο αίμα τους

Johnny-Faux said...

Ενταξει το trailer δείχνει εφηβους που ουρλιάζουν. Κι εμένα το θέμα της με κάνει να ελπίζω να μην είναι άλλη μια κακή αντιγραφή του Scream.

zubizabata said...

Βασιζόμαστε και στα γονίδια...

Johnny-Faux said...

Καλά που το ανέφερες. Ξέχασα να γράψω ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας Mitchell Lichtenstein είναι γιος του Roy Lichtenstein.

Εξού και η εντελώς pop αφίσα της ταινίας ;)

eternal_worm said...

emena me epsise pantws to trailer!!!

kali xronia parepimptontos!!!!

Anonymous said...

Καλή χρονιά και από εμένα. Σαφώς και ψηθήκαμε για Teeth. Έπαιξε και νύχτες πρεμιέρας έτσι δεν είναι; κάποιος θα το είδε να μας πει

Johnny-Faux said...

Καλή Χρονιά σε όλους!

Αντε να δούμε πότε θα μας έρθει η ταινία.