Monday, February 4, 2008

Richard Kern prt1

O Richard Kern πρωτοπερπάτησε στους βρώμικους και κακόφημους δρόμους του East Village της Νέας Υόρκης στα τέλη τις δεκαετίας 70. Εκεί συνάντησε διάφορα άλλα γραφικά underground φρικιά-καλλιτέχνες, όπως η Lung Leg, η Lydia Lunch, o J.G. Thirlwell(a.k.a. Foetus), oι Sonic Youth και φυσικά ο κινηματογραφιστής Nick Zedd. Όλοι αυτοί (και πολλοί άλλοί περίεργοι τύποι και τύπισες χωρίς επώνυμο) δημιούργησαν στα τέλη του 70/αρχές 80 το λεγόμενο No Wave κίνημα. Αυτή η νέα ακραία βλασφημη punk ιδεολογία/αισθητική επεκτείνονταν σε μουσική, fanzines και φυσικά ταινίες, γενικά σε κάθε είδους μορφή τέχνης. Το πρόσφατο ντοκυμαντέρ Llik Your Idols περιγράφει την γέννηση και την ιστορία του(το kiil your idols είναι μια άλλη ταινία).




Ο Richard Κern μαζί με τον Nick Zedd πρωτοστάτησαν στο πεδίο της οπτικοποίησης της αισθητικής του κινήματος, υπογράφοντας μάλιστα το μανιφέστο αυτού που ονόμασαν Cinema of Transgression, το οποίο (μανιφέστο) ακολούθησαν αρκετοί σύγχρονοι και μεταγενέστεροι κινηματογραφιστές. Δημιούργησαν ένα χειροποίητο no budget σινεμά, ταγμένο στην καταστρατήγηση κάθε είδους ηθικής και ταμπού. Οι ταινίες τους δεν ξεπερνούσαν ποτέ το μισάρωρο και περιείχαν πάντοτε βίαιες και πορνογραφικές σκηνές.





Στις θρυλικότερες κινηματογραφικές στιγμές του Richard Kern συγκαταλέγονται το Fingered, με πρωταγωνίστρια και σεναριογράφο την Lydia Lunch(η οποία τα δίνει όλα) και το Thurst In Me, με συνσκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Nick Zedd. Έχει γυρίσει πολλές μικρού μηκους(όλες με καταπληκτική μουσική από καλλιτέχνες όπως οι Sonic Youth, o Thurston Moore, Foetus, Dream Syndicate κ.α) και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα όλες συγκεντρωμένες σε ένα dvd.

You Killed Me First





Η πρώτη επίσημη μικρού μήκους του R.Kern με πρωταφωνίστρια την θρυλική perfomer Lung Leg. Οι Sonic Youth χρησιμοποίησαν ένα καρέ από την ταινία στο εξώφυλλο του EVOL.


Thrust In Me


O Nick Zedd σε διπλό ρόλο...

Stray Dogs


Πρωταγωνιστεί ο underground σκηνοθέτης David Wojnarowicz

2 comments:

ΑλφαΚαπαΒητα said...

respect re c! o kern tromeros! akraia thematologia,mavro humour kai ksehoristi aisthitiki...

na ksera mono pou mporo na vrw to dokimanter. to mono pou ksero ine pos to ediksan sto porn festival.

tha kanis tpt kai gia ton waters???? :)

Johnny-Faux said...

Το llik your idols το ψάχνω κι εγώ, κάπου θα το βρούμε, που θα πάει...

Όσο για τον waters, από καιρό θέλω να ποστάρω κάτι. Προσεχώς λοιπόν(μετά τις "διακοπούλες" μου)